Megbízható, hűséges, különleges és csak a TIÉD!

Vízkereszt

Vízkereszt

2015. jan. 6.

Amennyire vártuk az ünnepeket, annyira gyorsan el is teltek. Nálunk még a szokásosnál is jobban sikerült minden.

Szenteste a gyerekekkel, a következő napok utazgatva a család többi tagjához. Szilveszter barátokkal, felszabadultan, harsányan. Rég éreztem ennyire kerek egésznek ezeket a napokat. Az új évre mindemellett tele vagyok tervekkel, álmokkal, fejlődni és alakítani valókkal.

Manapság január elsejével lezárulnak az Ünnepek, de a régi idők keresztény naptárjai január ezen napjára tervezték ezt. Ilyenkor már idejemúlttá válik a karácsonyi dekoráció, és az évnek egy új időszaka veszi kezdetét. Farsang, báli szezon. Egyikhez sem illik a karácsonyfa. De én még nem szeretnék bálba menni. Nekem még szükségem van a fenyő illatú nappali nyugalmában, este összebújva filmet nézni. Lehet hogy túl jól sikerült a szilveszter, és túltöltekeztem emberekből? Nem hiszem… Mennék én közéjük most is, ha megszervezné valaki:). De jó tudni,  hogy itt áll a csodás karácsonyfa békét, és melegséget sugározva a nappalinkban.

A többi karácsonyi dekorációt eltettem, terítőket kimostuk, fenyőágakat elégettük. De a ragyogó fa még marad, amíg bírok a potyogó tüskékkel:).

Szerintem ma is filmet nézünk majd alatta. Férjem elviszi a gyerekeket aludni, addig én készítek egy forralt bort, pattogatok kukoricát. A film választást már rá szoktam bízni, mert tíz közös évünk alatt mostanra jutottunk el oda, hogy tokéletes együtt nézős filmeket készít elő, estéről-estére.

Arra az esetre, ha kedvet kaptatok ehhez a fajta esti töltődéshez, javaslok egy két filmet, amit advent vagy az ünnepek alatt néztünk meg.

fertelmes

Förtelmes főnkök 1-2: Három balek kalandjai, akik bűnözői babérokra törnek, de még ahhoz is lúzerek:)

— . —

családi1

Családi üzelmek: Fordulatokban gazdag “családi” kaland, egy mexikói utazás alatt.

— . —

másna

Másnaposok 3: A másodiknál kicsit visszafogottabb, de baráti összetartásban, humorban és kalandokban még mindig bővelkedő film.

— . —

amerikai

Amerikai pite: A találkozó: Sokadik bőr egy medvéről, így néhol már sok, de mégis… szeretjük őket….

— . —

9hona

9 hónap letöltendő: Egy francia humorral tűzdelt baba(nem)várás története.

— . —

Egy valami mégis pontosan ma jelzi az elmúló karácsonyt számunkra: Az utolsó szaloncukor ma fogyott le a fáról…. Egy gyűrött, maszatos csillagokkal díszített krepp papír őrzi a mandulás citromos ízbomba emlékét…..