Megbízható, hűséges, különleges és csak a TIÉD!

Téli esti hörpintő

Téli esti hörpintő

2015. jan. 8.

A karácsony ugyan már elmúlt, és a forralt bor annak az időszaknak a klasszikus itala, de annyi más enni inni való vett körül bennünket azokban a napokban, hogy érdemes néhány különleges finomságot a hétköznapokba is átmenteni. Nálunk ez minden éveben a forralt bor. Testet és szívet egyaránt melengető nedű. Tökéletes esti kikapcsolódáshoz, és biztos hogy a másnapi munkára sem lesz káros hatással.

Mi száraz vörös borból szeretjük a legjobban, de biztos hogy édes fehérből is mennyei ital készíthető. Ez a recept évek kísérletezésének eredménye. Na és minden évben változik egy kicsit. Idén a babér levél és a zsálya volt az újdonság, amik határozottan jót tettek az ízek egyensúlyának.

Downloads

Ha valaki nem szeretné maga összeállítani a fűszerkeveréket borról borra, akkor bátran válogasson a piacon lévő keverékekből. Én ugyan pont forralt borhoz nem vettem, de minden más esetben a Fűszerparadicsom készítményeit vásárolom. Az összetételeket olvasva ezek is igazán különleges ízvilágúak lehetnek.bor7

Remélem kipróbáljátok a receptet, akár egy jó filmhez, akár az esti napösszegzéshez, másnapi feladat listák írásához választjátok is kortyolgatni valónak.

Forralt bor

Adag 4
Főzési idő 30 perc
Diéta Vegán
Egyéb Melegen tálalva

Hozzávalók

  • 7 dl bor
  • 2 dl víz
  • 2 darab gyümlcs tea filter
  • 2 darab babérlevél
  • 3 darab citrom karika
  • 1 darab csillagánizs
  • 3 vékony szelet gyömbér
  • szegfüszeg, fehéj, csili, zsálya, kardamom
  • mér, citormlé (fogyszatáskor)

Útmutató

Lépés 1
Tegyük fel melegedni a 2dl vizet, és amikor forr, tegyük bele a fűszereket és a teafiltert. Vegyük le a tűzről, és a lefedve hagyjuk állni negyed órát.
Lépés 2
Öntsük bele a bort, és újra gyújtsuk meg alatt a tüzet. Ne melegítsük egészen forrásig, hogy az alkohol bódító hatásáról ne kelljen lemondani. A forró élményt már a 80 fok is biztosítja.
Lépés 3
Szűrjük le, és már tölthetjük is bögrékbe, poharakba, kinek mibe szimpatikus. A mézet nálunk mindenki magának teszi bele, van aki még egy kis citrom levet is csepegtet bele fogyasztás előtt.

bor3