Megbízható, hűséges, különleges és csak a TIÉD!

Selfie napló

Selfie napló

2015. jan. 6.

A minap a kezembe került egy Glamour. Na jó, megvettem, mert naptár volt benne, és meg akartam nézni:). Ha már így alakult, bele is lapoztam, és megakadt a szemem a 19. oldal táján. A selfie volt a téma.

Nagyon szeretek selfie-t csinálni, és néha érzem, hogy ciki, meg fura mások szemében, de valamiért mégis jó érzéssel tölt el. Ráadásul visszanézni is szeretem őket, pedig alapvetően nem tartom magam egy nárcisztikus alkatnak. Amikor az újságban elolvastam Karl Lagerfeld ide vág gondolatát, szinte sértve éreztem magam. Valószínű nem ez lenne az egyetlen nézeteltérés köztünk, de az az érzés, amit ezzel a mondatával kiváltott belőlem, gondolkodóba ejtett.

glam1

Mit ad nekem egy selfie?

Először az jutott eszembe, hogy lehetőséget arra, hogy kapcsolódjak egy élményben olyan barátnőmhöz is, aki épp messze van. Másrészt szeretem megörökíteni az azokat az alkalmakat, amikor elégedett vagyok a külsőmmel. Önbizalmat ad, ami utána hozzá tesz az attitűdömhöz is.

glam5Valamiért ezek mind mind nem tűntek az igazi érvnek, selfie szenvedélyem kapcsán. Segítségül hívtam az Instagram oldalamat, és megnéztem, milyen selfie-k vannak ott kirakva. Nem mind kerül ám ki:). Ahogy lapozgattam a képeim között, egyszer csak észre vettem, hogy mosolyt csal az arcomra egy egy kép. Érzelmek, emlékek öntenek el. Na ez az Ezt adja nekem a selfie. Egy titkos napló, amire ha én ránézek, ezer és egy részelt jut eszembe, amit senki más nem lát, csak én. Mert én látom azt a percet lelki szemeim előtt. A próbát, ahol halálra nevettük magunkat a fiúkkal. Az utat, amikor késésben vagyunk, és rohanunk egy előadásra. A lassú, dugóban állós utat az ovi felé a gyerekekkel. Egy unalmas estét, amikor csak úgy bohóckodtam itthon a telefonommal, egy hétköznap reggelt, amit kislányom mosolya tett ragyogóvá. Szeretem ezeket a képeket. Szavak nélkül juttatnak eszembe mindent, ami akkor, abban a pillanatban fontos volt.

galm2

Szóval nem baj ha bárki utálja is az én selfie-eimet, amíg jólesik, én elkészítem a képet, mert vannak pillanatok, amikre ezek által szeretnék emlékezni.