Megbízható, hűséges, különleges és csak a TIÉD!

Matricák, nem csak kislányoknak

Matricák, nem csak kislányoknak

2015. jan. 7.

Van köztünk olyan, aki emlékszik a nagy matrica gyűjtő lázra általános iskola alsó tagozatából? Barbie, Kishableány, kutyus, cicus, maci, virág és bármi amit el tudunk képzelni, de néha olyan is, amiről álmodni sem mertünk. Ehhez sokaknál tartozott egy cuki külsejű, speciális lapokkal ellátott füzet is.

katica

Ebből a gyűjtögetésből én elve kimaradtam. Őszintén szólva én sem értettem miért gyűjtsek olyan matricákat, amiket soha, sehova nem fogok felragasztani, csak féltve őrzök és mutogatok. Másrészt a szülői támogatás is hiányzott hozzá, ami abban a korszakomban teljesen ellehetetlenítette ezt a dolgot anyagi forrás hiányában. Ennek ellenére trendi osztálytársnőim kényesen összeválogatott kollekcióját tátott szájjal bámultam, és folyamatosan kerestem az értelmes okot arra, hogy én is vetethessek magamnak valami különleges darabot. Nem találtam.

Bezzeg így felnőtt koromban:). Az elnyomott vágyak felszínre törnek, és végre értelemet is találtam szépség, csecsebecse igényem kielégítésére.

vegyesmat

Anyaként, nőként egyaránt ritmusok és rítusok vesznek körül a hétköznapokban és ünnepekben egyaránt. Őrült, végtelen spirál. Vagy szeretem őket, vagy nem. Vagy tudok változtatni rajtuk, vagy nem. De bekerülnek a naptáramba, és ha egy “nemszeretem” programnak már mindenképpen helyet kell szorítani az oldalon, és időt kell rá fordítanom az életemben, akkor jelezze ezt egy cuki, egyértelmű matrica. Amit ha meglátok a naptárban, tudom hogy mit jelent. Esetleg tartozik hozzá egy kiegészítő lista, az állandó eszközeiről, információról.

Színek, formák, emlékek bújnak meg egyetlen négyzetcentit elfoglalt ragasztós papírdarabon.

10927567_944793115531180_975517935_o

Minden nap kerülnek új információk a naptárunkba. Hol sokat kell hozzá lapozni, hol keveset, van hogy aznap estére is bevésünk még valamit. Kittivel elve úgy hoztuk létre a SpirlálZóna naptárát, hogy egy lehetőségekkel teli felületet adjunk Nektek, amikor kinyitjátok a mappát. Készítünk mi matricákat ünnepeket, évszakokat, feladat csoportokat figyelembe véve. De papír boltok is nagy-nagy választékot rejtenek efféle kincsekből. Hétfőn én is bevetettem magam a helyi üzletbe, és hosszasan válogattam melyik is illik a mostani időszakhoz, vagy melyik ellenállhatatlan, minden indok mellőzésével együtt.

békaTudom hogy nem ez a legpraktikusabb időtöltés, pénzköltés, de ne legyünk már mindig annyira szigorúak:). Kell egy kis lazaság, könnyedség, móka. Mert a bennünk élő kislány cigánykereket vet örömében, amikor a békát odaragaszthatja a méhecske mellé:).

Lehet hogy néhányatok régi elfeledett kincsei között még megtalálná a régi matrica gyűjtő füzetet??!